Update en online rooster

N.a.v de persconferentie hierbij een kleine update over de volgende stappen.

Alle brancheverenigingen zijn aan het werk met een landelijk basisprotocol voor hun sector. Zo ook de danssector, die voor deze gelegenheid tot een samenwerking is gekomen. Dans in Nederland is opgedeeld in kunst/cultuur, sport en horeca. Samen zijn zij het landelijk basisprotocol ‘Dans’ aan het ontwikkelen. Voor zowel voor amateurs als professionals.

Indien het landelijk protocol akkoord is bevonden door de overheid, zal Dansstudio Sundance weer een eigen protocol moeten schrijven, die ook weer geaccordeerd dient te worden door de gemeente.

Dans is een binnensport. Binnen sporten is nog niet toegestaan omdat bij het sporten aerosolen vrijkomen, binnen vormen deze een risico voor de verspreiding van het virus. Daarom mag voorlopig alleen in de buitenlucht gesport worden. Het is zaak om dit goed te onderzoeken, voordat we ergens danslessen buiten kunnen aanbieden.

Helaas is het voor ons nog niet haalbaar om de komende week lessen op een andere manier aan te bieden dan via Zoom. Het rooster staat op de website en onze social media pagina’s. Alle zoomlessen zijn toegankelijk via onze personal meeting-ID: 3249785407.

Zodra er meer bekend is laten we dat uiteraard zo spoedig mogelijk weten.

We krijgen ook veel vragen over de eindshow. We hebben deze week de knoop moeten doorhakken en besloten om de eindshow te annuleren, tot ons grote verdriet.